Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept Adrastei :

PEČENĚ Z VLKODLAKA PO CIKÁNSKU

PŘÍPRAVA VLKODLAKA: Nejdříve si ulovíme středně velkého vlkodlaka, raději mladšího, kdo by taky žvýkal starou vykopávku. Vlkodlaka zavěsíme na hák v hladomorně (stačí i sklep) a připoutáme řetězy, nejméně po dobu dvou dnů podáváme protiparazitní tabletky. Potom vlkodlaka zbavíme veškerého ochlupení. Kdo si chce užít vlkodlačího kvičení, tomu doporučuji depilační vosk. Otrlým a hlavně hodně trpělivým upírům postačí i pinzeta… Vlkodlak je při vědomí, necháváme ho hladovět a mučíme ho naproti němu připraveným krvavým masem (mučení není pro přípravu masa zvláště důležité, je pouze pro zábavu). Polomrtvého vlkodlaka nacpeme do sudu s předem připraveným mořidlem a zapečetíme. V mořidle nenecháváme příliš dlouho. Poté co vlkodlaka vytáhneme z mořidla, zavěsíme ho znovu na hák, tentokráte hlavou dolů. Připraveného vlkouše vyvrhneme, vykastrujeme a vykostíme. Poté rozčtvrtíme, na pečeni potřebujeme plec, proto si nespotřebované části vlkodlaka uschováme do mrazáku. Pro další kulinářskou pochoutku si můžeme schovat i jeho srdce, nebo si jednoduše ulovíme dalšího.
SUROVINY: Plec z vlkodlaka, sádlo, máslo, anglická slanina, cibule,
česnek, celer, sladká a pálivá paprika, kmín, tymián, divoké koření a sůl.
POSTUP: Maso rozd
ělíme po svalech na několik větších kousků. Osolíme a potřeme česnekem, vložíme na pekáč vymaštěný sádlem. Posypeme paprikou, kmínem, tymiánem, divokým kořením, poklademe kolečky cibule a plátky anglické slaniny. Přikryjeme a pomalu dusíme v troubě. Podlíváme vývarem. Když je maso téměř měkké dopečeme bez pokličky dozlatova. Při podávání na talíři dáme na plátky masa lupínky másla a sypeme jemně strouhaným syrovým celerem. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninová obloha.

  

kuchar.gif

 

předcházející stranadalší strana